Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de mantequilla clarificada
- 50 g de azúcar moreno
- 1 cucharadita de canela molida
- 100 g de ron
- 2 clavos
- 50 g de agua
- 2 manzanas ácidas peladas y cortadas en láminas muy finas (300 g aprox.)
- 1 lámina de masa de hojaldre (de aprox. 30x40 cm)
- 1 cucharada de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1062 kJ / 254 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 24.5 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Tarta Sacher
3h
Coca de hojaldre con crema catalana y gelatina de moscatel (Cataluña)
3 Std. 50 Min
Roscón adikosh
8h
Coca con cabello de ángel y nueces
1h 20 min
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2 godz.
Brazo de gitano nevado con frambuesas
25 Std. 40 Min
Nata de trufa
8 Std. 15 Min
Coca dulce de anís y almendras
50min
Tarta de hojaldre y frutas frescas
40 Min
Coca de Llavaneres
1h
Brazo de gitano
3h