Galletas de parmesano con tomate y jamón

Galletas de parmesano con tomate y jamón

4.2 92 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 unidades

Składniki

Galletas de parmesano
  • de queso parmesano en trozos
    100 g
  • de harina de repostería (y algo más para espolvorear)
    100 g
  • de mantequilla en trozos
    100 g
Tomate concassé
  • de chalota
    30 g
  • diente de ajo
    1
  • de aceite de oliva
    15 g
  • de tomate en dados
    400 g
  • de hierbas provenzales secas
    1 cucharadita
  • de sal
    1 pellizco
  • de pimienta molida
    1 pellizco
Montaje
  • de jamón ibérico
    8 lonchas
    8 rodajas de lomo de cerdo, embuchado
  • de tomates cherry en cuartos u octavos
    250 g
  • de brotes germinados
    1 bandeja

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 240 kcal / 1003 kJ
Białko 9.7 g
Tłuszcz 16.9 g
Węglowodany 12.3 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Sód 505.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...