Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de leche
- 4 yemas de huevo
- 60 g de maicena
- 120 g de azúcar
- ½ vaina de vainilla (solo la raspadura)
- 3 - 4 tiras de piel de limón
- 130 g mantequilla en trozos
- 270 g de masa filo (12 láminas)
- 2 cucharadas de azúcar glas
- 3 cucharadas de pistachos troceados
- 2 cucharadas de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1290 kJ / 308 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Lanzón de San Jorge (Aragón)
3h 40min
Crema de vainilla con pera al azafrán
2h 30min
Tartaletas de almendra con crema de naranja
2h
Galette des Rois
1h
Pudin crujiente con masa filo
1h
Clafouti de cerezas
1 godz. 20 min
Savarin rápido al ron
1 godz. 30 min
Fatayer con queso y menta
1h 5min
Mississippi mud cake
50 min
Cake de pasas al ron
10óra
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50 min
Pudin de arroz con leche y galletas de canela
3sa 20 dk