Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorbereitung (am Vortag)
- 200 g Speck, roh, unbehandelt (grüner Speck)
- 300 g Kalbsfaschiertes
Zubereitung
- 180 - 280 g Crushed Ice (siehe Tipp)
- 1070 g Wasser, kalt
- 1 Päckchen Gewürz Compound für Kalbspariser (siehe Tipp)
- Öl zum Einfetten
- 1000 g Wasser, warm
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 6633 kJ / 1584 kcal
- Białko
- 134 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 115 g
- Tłuszcz nasycony
- 30 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 5067 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sacher-Gugls
1h 30min
Exotische Pannacotta mit Garnelen
5 godz. 50 min
XO-Sauce (XO 酱)
1h 45min
Fruchtige Caprese mit fermentierter Paradeisersauce
72 godz. 30 min
Schweinsrollbraten italienischer Art (Porchetta) mit überbackenen Gemüse
2 Std. 45 Min
Arepas mit geschmortem Kalbfleisch
2h 30 min
Cumberland-Senf-Sauce
1h 15 min
Weiße Schokolade-Pralinen
2h
Fisch- und Krevettenfond
20 min
Thunfischrolle mit Miso-Marinade
30min
Zitronen-Grüntee-Sorbet
6 Std. 15 Min
Zitronensorbet
6 Std. 40 Min