Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 200 g Milch
- 1 Pck. Trockenhefe
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 50 g Zucker
- 470 g Mehl
- 90 g Butter, in Stücken
- 2 Eier
Füllung und Fertigstellung
- 110 g Zartbitter-Schokolade (70% Kakao), in Stücken
- 90 g Butter, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 50 g Puderzucker
- 30 g Kakao
- 80 g Zucker
- 60 g Pistazien, gehackt
- 45 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 1885 kJ / 450 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 25 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohn-Beeren-Kuchen mit Streuseln
2 Std.
Weihnachtskranz
1 Std. 30 Min
Ricotta-Pancakes mit Aprikosenconfit
30 Min
Vanilleschnecken
7h 30min
Rumänische Frischkäsewecken
2 Std.
New York Zimt-Cheesecake mit Schokoganache
10 Std.
Carrot-Cheesecake
1 Std. 30 Min
Brownie-Waffeln mit Himbeersahne
30 Min
Tiramisu-Rolle
4 Std.
Bananen-Walnuss-Muffins mit dunkler Schokolade
45 Min
Apfel-Nuss-Kranz
2 Std. 15 Min
Möhren-Pistazien-Kuchen
1 Std.