Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sirup
- 500 g Wasser
- 200 g Zucker
- 50 g Glukose (Traubenzucker)
- 2 Bio-Orangen, Schale für den Sirup, Filets zum Dekorieren
- 2 Bio-Zitronen
- 1 Vanilleschote
- 3 Stängel Zitronengras, frisch
- 2 Stück Sternanis
- 2 EL Rum
Mandeleis
- 375 g Milch
- 125 g Schlagobers
- 70 g Zucker
- 20 g Glukose (Traubenzucker)
- 100 g Mandelmus
- 5 Eidotter
- ½ Gelatineblatt, in kaltem Wasser eingeweicht
Savarin
- 30 g Milch
- 10 g frische Germ
- 1 Prise Zucker
- 125 g Weizenmehl, glatt
- 60 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 3 Eier
Karamellsauce und Fertigstellung
- 60 g brauner Zucker
- 20 g Butter
- 60 g Schlagobers
- 20 g Milch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2967 kJ / 708 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 83 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marokkanische Lammbällchen mit Fladenbrot
1h 35 min.
Mini Tarteletts mit weißer Schokolade und Himbeeren
12h
Lamm mit Bärlauchsauce und Frühlingsgemüse
1h
Brezerl
9 Std. 10 Min
Crème Brûlée
3h 10min
Panna Cotta
3h 40min
Grissini
1 godz. 20 min
Schmerstrudel
3sa 20 dk
Sticky-Toffee-Pudding
1h
Caramel-Macarons
1 Std. 50 Min
Brownies mit Ribiselsorbet
5h
Maroni-Soufflés
50 min