Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 500 g Mehl
- 230 g Butter, kalt, in kleinen Stücken
- 1 Prise Salz
- 1 Ei
- 170 g Wasser
- 1 Fläschchen Bittermandelaroma
Füllung und Fertigstellung
- 1000 g Milch
- 100 g Butter, in Stücken
- 2 Eier
- 200 g Zucker
- 2 EL Vanillezucker
- 4 TL Vanilleextrakt
- 60 g Speisestärke
- 4 TL Zesten von Limettenschale
- 20 g Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1920 kJ / 459 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 12 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 61 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Graupen, gekocht
35min
Gemüse-Leber-Torte
1h 50 min.
Piroggen mit Fleischfüllung (Pierogi z mięsem)
1h 45min
Kreppel
1h
Nuss-Karamell-Creme-Torte
12 godz.
St. Petersburg - Joschiki
2h 55min
Schweinefleisch-Pilaw
50min
Wareniki mit Quark-Kirsch-Füllung
2h
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1h 45min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1h 20min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30min
Tschebureki
1h 20min