Napoleon-Torte
TM6

Napoleon-Torte

3.8 (5 ocen)

Składniki

Teig

  • 500 g Mehl
  • 230 g Butter, kalt, in kleinen Stücken
  • 1 Prise Salz
  • 1 Ei
  • 1 Fläschchen Bittermandelaroma
  • 170 g Wasser

Füllung und Fertigstellung

  • 1000 g Milch
  • 100 g Butter, in Stücken
  • 2 Eier
  • 20 g Zucker
  • 2 EL Vanillezucker
  • 4 TL Vanilleextrakt
  • 4 TL Zesten von Limettenschale
  • 60 g Speisestärke

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
1920 kJ / 459 kcal
Białko
7 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
20 g
Tłuszcz nasycony
12 g
Błonnik
1.1 g
Sód
61 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy