Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g leite
- 50 g manteiga
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 7 g fermento de padeiro seco - 50 g açúcar
- 2 ovos
- ½ limão, só a raspa
- 400 g farinha tipo 65
Recheio
- 100 g manteiga
- 50 g coco ralado
- 100 g açúcar
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 50 g amêndoa ralada
- 150 g fruta cristalizada cortada em pedaços pequenos
- 50 g passas de uva
- Geleia de marmelo q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 6451.9 kJ / 1542 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 214.4 g
- Tłuszcz
- 66.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.9 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 131.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de frutos secos do Algarve
1 godz. 10 min
Folar de carnes
2 godz. 20 min
Doce de figo com vinho do Porto
30 min
Bolo-rei
3h 15min
Coroa do advento
1 godz. 30 min
Bolos da sorte
30 min
Maçã em tempura de cerveja
Pas d’évaluation
Folar doce
2h
Filhós de forma
1h
Pudim de ovos
45 min
Doce de tomate
30 min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1h