Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 100 g leite
- 50 g manteiga
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 7 g fermento de padeiro seco - 50 g açúcar
- 2 ovos
- ½ limão, só a raspa
- 400 g farinha tipo 65
Recheio
- 100 g manteiga
- 50 g coco ralado
- 100 g açúcar
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 50 g amêndoa ralada
- 150 g fruta cristalizada cortada em pedaços pequenos
- 50 g passas de uva
- Geleia de marmelo q.b. p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 6451.9 kJ / 1542 kcal
- Białko
- 29.8 g
- Węglowodany
- 214.4 g
- Tłuszcz
- 66.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 37.9 g
- Błonnik
- 11.5 g
- Sód
- 131.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão com recheio de maçã e noz
1 godz. 50 min
Broas de erva doce
1h 5min
Speculoos (Bolacha flamenga)
1sa 10 dk
Éclaires com creme de caramelo e cobertura de café
2 Std.
Pão doce de canela
2 Std. 40 Min
Folar doce
2 Std.
Refeição surpresa para dois
Brak ocen
Colheres de chocolate
3 Std. 25 Min
Trio de gressinos
1h 40min
Caracóis com recheio de maçã com crumble
1 Std. 45 Min
Tarte de amêndoa
1 Std. 30 Min
Fritos de laranja
1sa 25 dk