Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 ovos médios
- 200 g açúcar amarelo
- 2 c. sopa de café solúvel
- 20 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 20 g licor de café
- 200 g farinha tipo 55 c/ fermento
- 50 g açúcar
- 150 g queijo-creme
- Chocolate em pó q.b. p/ polvilhar
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1484.3 kJ / 354.8 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 52.6 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 127.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo-rainha com pepitas de chocolate
3h 40min
Bolo de amendoim
35 Min
Entrançado de avelã, chocolate, maçã e passas
2 godz. 25 min
Pudim de ovos
45min
Pão de banana com cobertura de queijo
1h 30min
Felisminas
45min
Bolo de abacaxi e coco
1h
Colchão de noiva
1h 10min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1h
Tarte de abóbora
1h 35 min
Bolo de noz, cenoura e canela
1h 40min
Chiffon de laranja
1h 30min