Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 200 g leite
- 10 g farinha
- 40 g açúcar
- 2 gemas de ovo
- 2 tiras de casca de limão, só a parte amarela
Massa
- 140 g açúcar
- 6 claras de ovo
- 6 gemas de ovo
- 50 g farinha tipo 55
- Canela em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 616.3 kJ / 147.3 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 41.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolas de Berlim
2 Std. 40 Min
Cavacas de Resende
1h
Pastéis de nata
45min
Quadrados marmoreados de morango
4h 35min
Bolachas de laranja e chocolate
30min
Travesseiros de Sintra
55min
Mini guardanapos
25min
Brigadeirão
1 Std. 45 Min
Pampilhos
4h
Folhados de frango
55min
Ferraduras
1 Std. 35 Min
Torta de chocolate
1h