Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline -
170
g ceapă, tăiată felii
lub 170 g ceapă roșie, tăiată felii - 130 - 150 g morcovi, tăiați rondele (1-2 cm)
- 70 - 90 g țelină tulpină, tăiată felii (5-10 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 171 mg
Alternatywne przepisy
Ardei roșii sotați cu ceapă
25 dk
Ceai Latte de mușețel
10 dk
Vinete sotate (200 g)
30min
Dovlecei sotați (200 g)
20 dk
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25 dk
Piure de cartofi și legume
40 dk
Ouă fierte
20 dk
Legume prăjite
10 dk
Vinete sotate (400 g)
Brak ocen
Tocană de fasole albă și usturoi
50 dk
Budincă de orez negru
25u. 5min
Ceai verde cu turmeric
Brak ocen