Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline - 400 g vinete, tăiate felii (2 cm), apoi tăiate bucăți (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Rețetă completă
- Kalorie
- 1132 kJ / 270 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 16 mg
Alternatywne przepisy
Fasole verde rumenită ușor
25min
Miel în crustă de verdeață cu piure de mazăre și sparanghel
50min
Chifteluțe de crevete cu legume murate
Brak ocen
Salată Waldorf pe frunze de andive
30min
Bastonașe de morcovi prăjite (stir-fried) (200 g)
Brak ocen
Ardei în sos dulce-acrișor
30min
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25min
Chilli vegetarian
1 godz. 5 min
Glazură de ciocolată (ganache simplu)
20 Min
Vinete sotate (200 g)
30min
Năut gătit lent
14h 40min
Ardei roșii sotați cu ceapă
25min