Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline - 400 g vinete, tăiate felii (2 cm), apoi tăiate bucăți (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Rețetă completă
- Kalorie
- 1132 kJ / 270 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 11.2 g
- Sód
- 16 mg
Alternatywne przepisy
Fasole verde rumenită ușor
25 Min
Ardei roșii sotați cu ceapă
25 Min
Paste fierte
20min
Amestec de legume sotate, pentru supe sau tocane
25 Min
Fasole verde cu roșii și pătrunjel
55min
Vinete sotate (200 g)
30p
Dovlecei sotați (200 g)
20min
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25 Min
Cupe de salată cu creveți Cajun cu salsa de ananas
25 Min
Broccoli și cartofi în sos de brânză albastră
45p
Bastonașe de morcovi prăjite (stir-fried) (400 g)
20min
Bastonașe de morcovi prăjite (stir-fried) (200 g)
Brak ocen