Ciuperci murate
TM6 TM5 TM31

Ciuperci murate

4.5 (2 oceny)

Składniki

  • 500 g ciuperci proaspete, în amestec (de ex. gălbiori, hribi, Pleurotus...), curățate (vezi recomandarea)
  • 150 g ceapă, tăiată felii (1 cm)
  • 1500 g apă
  • 1 linguriță sare
  • 150 g oțet alb, 10%
    lub 150 g oțet de mere
  • 10 g sare
  • 10 g zahăr
  • 4 foi de dafin, uscate
  • 12 boabe de piper negru
  • 4 lingurițe boabe de muștar
  • 8 boabe de ienibahar

Wartości odżywcze
na 1 borcan
Kalorie
348.2 kJ / 83.2 kcal
Białko
5.2 g
Węglowodany
14.5 g
Tłuszcz
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
3.4 g
Sód
1577.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy