Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g ulei vegetal
lub 20 g ulei de măsline - 200 - 250 g vinete, tăiate felii (2 cm), apoi tăiate bucăți (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Rețetă completă
- Kalorie
- 943 kJ / 225 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 8 mg
Alternatywne przepisy
Fasole verde rumenită ușor
25 Min
Ardei roșii sotați cu ceapă
25 Min
Paste fierte
20 min
Colțunași cu varză și carne de porc, la aburi
1 godz. 35 min
Amestec de legume sotate, pentru supe sau tocane
25 Min
Dovlecei sotați (200 g)
20 min
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25 Min
Ardei grași marinați
55 Min
Broccoli și cartofi în sos de brânză albastră
45 Min
Ouă fierte
20 min
Vinete sotate (400 g)
Brak ocen
Bastonașe de morcovi prăjite (stir-fried) (400 g)
20 min