Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 lingură unt, nesărat sau sărat, pentru uns
-
2
linguri griș, pentru tapetat
lub 2 linguri fulgi de ovăz și semințe de in, pentru presărat -
250
g alac
lub 250 g grâu - 1250 g apă
-
10
g melasă de sfeclă de zahăr (opcjonalnie)
lub 10 g miere (opcjonalnie) -
20
g drojdie proaspătă, fărâmițată
lub 2 lingurițe drojdie uscată (8 g) - 50 g făină de pâine, plus pentru pudrat
- 10 g oțet balsamic
- 1 linguriță sare
-
100
g semințe de floarea soarelui
lub 60 - 80 g semințe, mixte (ex. dovleac, in)
- Wartości odżywcze
- na 1 felie
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Pâine țărănească
2h
Supă cu ciuperci shiitake
35 min
Biscuți din pulpă de migdale cu rozmarin și parmezan
1 godz. 20 min
Pâine cu fructe uscate
2 godz. 55 min
Pâine de secară cu chimen
18 godz. 20 min
Pâine albă pentru toast și pesto cu spanac
1sa 55 dk
Pâine crocantă cu mac și rozmarin
Brak ocen
Supă de primăvară cu legume
35 min
Supă de linte, ardei roșu și harissa
45 min
Pâine cu cinci semințe
1 Std. 50 Min
Pâine pentru sandvici
3h
Pâine de alac
1 godz. 45 min