Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1100 g Wasser
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 200 g Basmati-Reis
- 400 g Hähnchenbrustfilets, in Stücken (2-3 cm)
- Pfeffer zum Würzen
- 250 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Olivenöl
- 1 EL Tomatenmark
- 1 TL Paprika edelsüß
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- 1 rote Paprika (ca. 180 g), in Streifen (5 mm)
- 60 g Oliven, grün, entsteint
-
½
TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub ¼ Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1687 kJ / 403 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1012 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprika-Puten-Gulasch
2 Std.
Mediterrane Reispfanne mit Pute
1 Std.
Hähnchen-Geschnetzeltes mit Gnocchi und Tomatensauce
20 Min
Hähnchen-Geschnetzeltes mit Paprika und Bandnudeln
40 Min
Hähnchen-Curry-Reis
1 Std.
Schnelles Hähnchengulasch
40 Min
Paprika-Geschnetzeltes mit Reis
30 Min
Ungarisches Paprikagulasch
1 Std. 20 Min
Paprika-Hähnchen-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40 Min
Paprika-Hack-Kartoffeln
55min
Paprika-Hack-Sauce
25 Min
Gulaschtopf "Palermo" mit Gnocchi
1 Std. 25 Min