Urządzenia i Akcesoria
Challah
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 10 min
12 slices
Składniki
-
2 ¼ tsp dried instant yeastdried instant yeast1 packet/envelope
-
sugar3 oz
-
water11 oz
-
vegetable oil plus extra to grease2 oz
-
large eggs divided2
-
all-purpose flour21 oz
-
kosher salt1 ½ tsp
-
toasted sesame seeds1 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
305 mg
Białko
7 g
Kalorie
1117 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Matzo Ball Soup
1 godz. 20 min
Rye Bread
6 godz. 5 min
Latkes
35 min
Hamantaschen
1 godz. 55 min
Challah
3 godz. 10 min
Miniroscón de Reyes (Spanish King’s Cakes)
3 godz.
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25 godz. 20 min
Hamantaschen
1 godz. 55 min
Sticky Coconut Rice with Brûléed Papaya
1 godz.
Potato and Rosemary Focaccia
2 godz. 35 min
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
3 godz. 45 min
Simple Mixing Bread
3 godz. 20 min