Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- extra virgin olive oil, to grease
- 14 oz water, room temperature
-
½
oz honey
lub ½ oz agave syrup -
2 ¼
tsp active dry yeast
lub 1 packet/envelope active dry yeast - 17 ½ oz bread flour, plus extra to dust
-
3 ½
oz rye flour
lub 3 ½ oz whole wheat flour - 2 tsp salt
- 1 tsp Rustic Spice Mix for Bread (see Tip) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Total recipe
- Kalorie
- 9577 kJ / 2289 kcal
- Białko
- 74 g
- Węglowodany
- 450 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 23 g
- Sód
- 4676 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
White Bread
6 Std.
Artisan Bread (Betty) Metric
4h 35min
Rustic Sourdough Bread
28 godz. 10 min
Sourdough Baguettes
15 Std.
Sourdough Pretzel Bread
7 Std. 20 Min
Rustic Spice Mix for Bread
5p
Polvorones - Wedding Cookies
1óra 30p
Venezia Bread
11 Std.
Artisan Bread (Betty)
4h 35min
Cereal Bread
5h
Pretzel Bread
2hod.
Apple Wheat Starter
72h 20 min