Sous-vide Miso Aubergine

Sous-vide Miso Aubergine

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 portioner

Składniki

  • misopasta eller shiro miso
    90 g
  • mirin
    40 g
  • sake
    35 g
    vand
  • sukker
    30 g
  • sesamolie, koldpresset, lys eller mørk
    1 ½ tsk
  • havsalt
    2 knivspids
  • aubergine skiver (2 cm), derefter skåret i mindre stykker (3 cm)
    360 g
  • vand (ca.), sikre at poserne er helt dækket af vand (se tip)
    1600 g
  • citronsaft (se tip)
    30 g
    1 tsk ascorbinsyre, (se tip)
  • sesamfrø
    1 spsk
  • forårsløg skåret diagonalt
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 670 mg
Białko 4 g
Kalorie 654 kJ / 156 kcal
Tłuszcz 6 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie