Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Eier
- 60 g Mehl
- 120 g Milch
- 2 TL Salz
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Möhren, in Stücken
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 100 g Porree, in Ringen
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- ½ Bund Liebstöckel, abgezupft
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 5 schwarze Pfefferkörner
- 1000 g Wasser
- Öl zum Braten
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 785 kJ / 188 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 366 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Klassische Französische Zwiebelsuppe
1 godz.
Französische Zwiebelsuppe
5 Std. 30 Min
Frittatenrouladen
40min
Gemüse-Eierstich-Suppe
45 min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45 min
Blüten-Beeren-Torte
1h 30min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Brunnenkresse-Süppchen
30min
Kärntner Kasnudln
1 godz. 45 min
Spargelcremesüppchen mit Käsechips
40min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40min
Grießklößchen-Suppe
1 godz.