![Russischer Zupfkuchen Russischer Zupfkuchen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8F846463-AE1B-4E06-9EF8-D287CF948FD5/Derivates/07AC9205-C53B-49F1-BAB7-2EC174F349A2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 200 g Butter, in Stücken
- 150 g Zucker
- 350 g Mehl
- 30 g Kakao
- 1 Pck. Backpulver
- 1 Ei
Füllung und Fertigstellung
- 180 g Butter, weich, in Stücken
- 200 g Zucker
- 4 Eier
- 500 g Magerquark
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Pck. Vanillepuddingpulver
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1698 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirsch-Streusel-Kuchen
1j
Marmorkuchen
2h 10 min
Donauwellen
2 godz. 30 min
Himbeer-Quark-Streusel
7 Std. 20 Min
Maulwurfkuchen
2 godz. 30 min
Streusel-Mohn-Käsekuchen
7 godz. 15 min
Rüblitorte
1 Std. 15 Min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 Std. 30 Min
Rahmkuchen
9h 25 min
Russischer Zupfkuchen vom Blech
1 Std. 30 Min
Rotkäppchen-Kuchen
4h
Himbeer-Käsekuchen
8h