Urządzenia i Akcesoria
Russischer Zupfkuchen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
Teig
-
Butter in Stücken200 g
-
Zucker150 g
-
Mehl350 g
-
Kakao30 g
-
Backpulver1 Pck.
-
Ei1
Füllung und Fertigstellung
-
Butter weich, in Stücken180 g
-
Zucker200 g
-
Eier4
-
Magerquark500 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Vanillepuddingpulver1 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
9 g
Kalorie
1698 kJ /
406 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
42 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Donauwellen
2 godz. 30 min
Marmorkuchen
2 godz. 10 min
Schaumkusstorte
3 godz. 45 min
Amerikaner
2 godz.
Himbeer-Quark-Streusel
7 godz. 20 min
Rüblitorte
1 godz. 15 min
Schoko-Kirsch-Käsekuchen
9 godz. 30 min
Maulwurfkuchen
2 godz. 30 min
Himbeer-Nougat-Crunch-Torte
3 godz.
Kirsch-Streusel-Kuchen
1 godz.
Russischer Zupfkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.