Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g Wasser
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 350 g Weizenmehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Roggenmehl Type 1150
- 100 g Naturjoghurt
- 2 TL Salz
- 1 TL Honig
- 1 TL Backmalz
- 2 EL Balsamico, hell
- Öl zum Einfetten
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 540 kJ / 129 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Doppelbocker aus dem Topf
3h
Brötchen
1h 40min
Landbrot Backhausart
1h 40min
Weizen-Buttermilch-Brot
12h
Rundes Kümmelbrot aus dem Topf
7 Std.
Dinkelkruste
2h 20min
Tiger-Brot
3h
Dinkel-Roggen-Landbrot
3h
Schweizer Bauernbrot
7 Std.
Nuss-Möhren-Topfbrot
2 Std. 45 Min
Zwiebelbrot für Fondue und Raclette
2h 10min
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20min