Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g frutas cristalizadas, mais extra para decorar
- 70 g cerejas desidratadas
- 220 g farinha de trigo
- 50 g nozes, sem casca
- 150 g manteiga sem sal, em temperatura ambiente
- 3 ovos grandes
- 150 g açúcar demerara
- 10 g raspas de laranja
- 1 c. sopa fermento químico em pó
- 150 g açúcar refinado
- 50 g suco de limão tahiti (aprox. 1 unidade)
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1664 kJ / 398 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 127 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo salgado sem glúten - pizza de aniversário
55min
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10min
Queijadinha
30min
Mousse de maracujá com chocolate
45min
Curau de milho verde
30min
Doce de abóbora com coco
1h 5min
Bife a rolê com arroz ao vapor
1 Std. 40 Min
Trança recheada com coco
1h 45min
Pão de torresmo
1h 35min
Bolo cremoso de coco
2 godz. 45 min
Bolo de abóbora
1 Std. 25 Min
Cobertura de chocolate (Ganache)
20min