Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di formaggio (tipo Emmental, Gouda, Cheddar...), a pezzi
- 470 g di acqua
- 1 cucchiaino di zucchero
- 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 400 g di farina manitoba + q.b.
- 30 g di olio di oliva
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 cucchiaino di succo di limone
- 100 g di salsa di pomodoro
- 5 - 6 fette di prosciutto cotto
- 1 cucchiaino di erbe aromatiche della Provenza
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 985.1 kJ / 235.3 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 0.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornetti brioche
6h 30min
Pizzette
3sa 40 dk
Burger buns
4h 40min
Bottoncini con wurstel
5h
Torta di rose salata
4h 15min
Focaccia allo yogurt
3h
Panini all'olio (TM6)
1h 10min
Piadina romagnola
15min
Parker rolls (Brioche allo yogurt)
7 godz.
Cuore di pane intrecciato (senza lattosio)
4 Std.
Focaccine morbide
3h 30min
Focaccia di zucca (TM6)
1 Std. 35 Min