
Urządzenia i Akcesoria
Chocolate Cake Pops
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
20 pieces
Składniki
Chocolate Cake
-
dry-roasted peanuts3 ½ oz
-
pitted dates halved4 oz
-
large eggs2
-
neutral oil e.g. vegetable, canola, safflower1 oz
-
vanilla extract1 tsp
-
buttermilk7 oz
-
all-purpose flour3 ½ oz
-
cocoa powder1 oz
-
baking soda1 tsp
-
baking powder1 tsp
-
salt1 - 2 pinches
Cake Pops
-
freeze-dried raspberries1 tbsp
-
dry-roasted peanuts1 oz
-
crunchy peanut butter unsweetened3 ½ oz
-
dark chocolate in pieces (see Tip)14 oz
-
neutral oil e.g. vegetable, canola, safflower1 ½ oz
-
unsweetened shredded coconut (opcjonalnie) raw or toasted, to coat
-
sugar sprinkles, colored (opcjonalnie) to decorate
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
271.7 kcal /
1136.8 kJ
Białko
5.8 g
Tłuszcz
19.2 g
Węglowodany
21.5 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Sód
126.8 mg