Slow-cooked Lammekødskarry med agurkemynte Couscous

Slow-cooked Lammekødskarry med agurkemynte Couscous

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz.
4 portioner

Składniki

Lamekødskarry
  • olivenolie
    20 g
  • fed hvidløg halve, efter smag
    2 - 3
  • løg, brune skåret i både
    200 g
  • chilipulver
    1 tsk
  • rød chili, frisk uden frø, skåret i mindre stykker
    ½
  • garam masala
    1 tsk
  • spidskommenfrø
    2 tsk
  • ingefær malet
    1 tsk
  • kanel, stødt
    1 ½ tsk
  • koriander, frisk skåret i mindre stykker
    10 g
  • tomatpure
    40 g
  • mandler
    60 g
  • hakket lammekød tern (4 cm)
    650 g
  • havsalt
    1 tsk
  • kokosmælk
    400 g
Agurke Couscous
  • couscous
    350 g
  • vand
    350 g
  • grøntsagsbouillon, terning (til 0,5 l) smuldret
    1
  • agurk tern (1 cm)
    150 g
  • mandler, ristede og usaltede
    60 g
  • olivenolie
    30 g
  • mynteblad, frisk groft hakket, til pynt
  • koriander, frisk
    5 g
  • mynteblad, frisk
    5 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 876 mg
Białko 49 g
Kalorie 4342 kJ / 1037 kcal
Tłuszcz 60 g
Błonnik 11.2 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie