![Maronen-Walnussfladen Maronen-Walnussfladen](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/469adda0-9999-4c9a-b09f-ed4961275d3c/Derivates/4075d5db-6632-4fc7-a2b3-c4a9135014b1.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Maronen, gegart, geschält
- 30 g Walnusshälften
- 400 g Weizenmehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Roggenmehl Type 1150
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 340 g Wasser
- 1 ½ - 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Birnen-Walnuss-Obazter mit Ziegenkäse
10 Min
Orientalische Süßkartoffel-Stangen
3 godz. 10 min
Flammkuchen mit roten Zwiebeln und Trauben
1 Std. 25 Min
Orientalische Zwiebel-Käse-Törtchen
1 Std. 15 Min
Tomaten-Fenchel-Chutney
50 Min
Mandel-Kräuter-Stangen
35 min
Panforte de Siena
2 Std.
Maronenwaffeln mit Lebkuchensahne
25 Min
Bruschette mit Walnusspaste und Büffel-Mozzarella
20 Min
Chorizo-Quiche
2h 30min
Walnut Scones
30 min
Haselnussbrötchen
13 godz. 30 min