Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Maronen, gegart, geschält
- 30 g Walnusshälften
- 400 g Weizenmehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 100 g Roggenmehl Type 1150
- ¼ Würfel Hefe (10 g)
- 340 g Wasser
- 1 ½ - 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 460 kJ / 110 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Rosmarin-Heidesand
4h
Mandel-Kräuter-Stangen
35min
Birnen-Ziegenkäse-Päckchen
40min
Tomaten-Kranz mit Kapern
2h 30min
Kabanossi-Birnen-Fladen mit Rucolapesto
2h
Chilimousse auf Nashi-Birnen-Carpaccio
4 godz. 35 min
Cheddar-Biscotti mit Rosmarin
2h 30min
Vanille-Rotkohl mit Birne
1h 30min
Süßkartoffel-Focaccia mit Rotwein-Balsamico-Schalotten
2 godz. 50 min
Parmesan-Shortbread mit Fenchel und Chili
1 Std. 25 Min
Ziegenkäse-Fladen mit Rosmarin-Honig
2h
Engadiner Walnusstörtchen
1h 45min