Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g alho-poró (apenas a parte branca), cortado em pedaços
- 1 c. chá de sal, mais extra para temperar
- 30 g azeite extravirgem
- 30 g manteiga
- 250 g batata, cortada em rodelas (0.5 cm)
- 700 g água
- 1 pitada de pimenta do reino branca em pó
- 1 pitada de noz-moscada em pó
- 100 g leite
-
cebolinha francesa fresca, picada para decorar
lub salsa fresca, picada para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 742 kJ / 177 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com ervas, purê de mandioquinha e aspargos
30 min
Pão delícia
1h 50 min
Cuscuz à paulista
1h 25 min
Creme de milho verde
25 min
Molho branco
20min
Creme de pupunha e queijo brie
45 min
Pasta de grão de bico (homus)
40 min
Coalhada seca
15 godz. 10 min
Lentilhas estufadas com cebola e tomate
3h 25 min
Sopa cremosa de aspargos
30 min
Sopa de cebola
1h 10 min
Sopa cremosa de abobrinha
25 min