Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g água
- 10 g fermento biológico seco
- 60 g açúcar demerara
- 600 g farinha de trigo, mais q. b. para polvilhar
- 90 g óleo de girassol
- 1 c. chá de sal
- 2 ovos inteiros
- 1 ovo batido
- 10 g sementes de gergelim
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 733.8 kJ / 175.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 105.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brigadeiro de chocolate (de enrolar)
9h
Molho quatro queijos
20 min
Pão caseiro
2h
Palha italiana
45 min
Framboesa Spritz
Brak ocen
Granola de Castanhas
50 min
Salpicão de frango com maçã
3h 10min
Paçoca de rolha
15 menit
Chipa
30 min
Empadinha de palmito
1h
Empadão do mar
1h 35 min
Batatinhas em vinagrete
40 min