Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g água
- 10 g fermento biológico seco
- 60 g açúcar demerara
- 600 g farinha de trigo, mais q. b. para polvilhar
- 90 g óleo de girassol
- 1 c. chá de sal
- 2 ovos inteiros
- 1 ovo batido
- 10 g sementes de gergelim
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 733.8 kJ / 175.4 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 105.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palha italiana
45 Min
Bolo de rolo
40 min
Mousse de cupuaçu
Brak ocen
Curau de milho verde
30 Min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1h 45 min
Creme de milho verde
25 Min
Polenta
40 min
Farofa
30 Min
Kibe assado
1h 20min
Farofa de flocos de milho com banana
25 Min
Esfiha de carne fechada
2h 20 min
Farinha de rosca grossa
5min