Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa de pizza
- 110 g de agua
- 10 g de azúcar refinada
- 1 sobre de levadura seca instantánea, (aprox. 11 g)
- 300 g de harina
- ½ cdita de orégano seco
- ½ cdita de albahaca seca
- 10 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 pizca de sal fina, al gusto
Salsa
- 200 g de queso manchego
- 2 dientes de ajo, pelados
- 50 g de cebolla, en cuartos
- 200 g de jitomate, en cuartos
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 10 hojas de albahaca
- aceite de oliva, la necesaria para engrasar
- 190 g de queso crema, dividido en bolitas
- ajonjolí, al gusto para decorar las orillas
- 200 g de piña, en cubos
- 100 g carnes frías, (p. ej. chorizo español, peperoni, salami, etc)
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 2544 kJ / 607 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 78 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 4 g