Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base de la masa<br>
- 1 huevo
- 65 g de agua, fría
- 5 g de sal fina, o al gusto
- 310 g de harina de trigo
- 130 g de margarina
Relleno de camarón
- aceite, la necesaria para freír
- 20 g de hojas de perejil fresco
- 100 g de cebolla, en cuartos
- 2 jitomates, en cuartos, sin semillas
- 1 cdita de sal fina
- 500 g de camarón pacotilla
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 50 g de mayonesa
- 2 aguacates, suaves, en rebanadas
- 10 g de salsa roja (p. ej. Valentina® ), al gusto
- 5 limones, en mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4730 kJ / 1129 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 105 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1916 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Enchiladas suizas
1 godz.
Hamburguesas del carrito
1 godz. 20 min
Jericallas
5h
Birria de res estilo Jalisco
1h 45min
Betún de mantequilla básico
10min
Pan de elote
2 godz.
Pollo con ajonjolí
40min
Pay de queso
6h
Bisquets
40min
Roles de canela con glaseado
2 godz. 30 min
Tacos de camarón con mayonesa de habanero
25min
Gorditas de nata callejeras
30 min