Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de jitomates, cortados en cuartos
- 180 g de pimiento rojo, sin semillas y cortado en trozos
- 130 g de cebolla morada
- 2 dientes de ajo, pelados
- 100 g de vinagre de vino tinto
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pizca de nuez moscada en polvo
- ¼ cucharadita de pimienta negra molida
- ¼ - ½ cucharadita de pimienta de cayena (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de paprika
- 1 cucharadita de sal fina
- 100 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 219.9 kJ / 52.6 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 200.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa de jitomate
40min
Chiles en nogada
1h
Mermelada de frutos rojos con chipotle
2h
Concentrado de caldo de pollo
45min
Leche de almendras
12h
Crema de cacahuate
15min
Salsa cátsup
25 min
Aguachile de jícama
15min
Tinga de pollo - Demo - presentadores
30min
Catsup
1h
Nieve de frutas - Demo - presentadores
10 min
Nieve rápida de fruta
5 min