Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de pasitas
- 50 g de ron añejo
Masa de chocolate
- 125 g de agua
- 80 g de crema
- 50 g de azúcar
- 30 g de mantequilla sin sal
- 1 sobre de levadura seca instantánea, (aprox. 11 g)
- 1 cdita de sal
- 1 yema de huevo
- 400 g de harina
- 15 g de cocoa en polvo
Relleno
- mantequilla, la necesaria para engrasar
- 50 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- 75 g de azúcar morena
- 75 g de azúcar refinada
- 2 cdas de cocoa en polvo
-
100
g de chispas de chocolate con leche o amargas
lub 100 g de pasitas, remojadas en 100 g de ron o licor de chocolate
Glaseado
- 30 g de mantequilla sin sal, a temperatura ambiente
- 140 g de azúcar glass
- 2 cdas de cocoa en polvo
- 60 g de queso crema, a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1323 kJ / 315 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cubiletes
1 Std. 40 Min
El mejor pastel de chocolate
1 Std.
Garibaldis de chocolate
50 Min
Brownies a la Mexicana
40 min
Pan de elote
2h
Rollos suaves para el desayuno
1 Std. 45 Min
Pay de queso
6 Std.
Pastel de limón y merengue
2 Std. 10 Min
Roles de canela con glaseado
2 Std. 30 Min
Roles de canela
2 Std. 30 Min
NY Cheesecake
1 Std.
Gorditas de nata callejeras
30 min