Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue francés
- 250 g de azúcar refinada
- 6 piezas de claras de huevo
- 1 cdita de cremor tártaro
Batido de rompope
- 250 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- 6 piezas de yemas de huevo
- 260 g de harina
- 5 g de polvo para hornear
- 240 g de rompope, de buena calidad
- 5 g de saborizante de rompope (opcjonalnie)
Crema batida de rompope
- 500 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 200 g de crema batida, tipo chantilly
- 1 cda de saborizante de rompope
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2241 kJ / 534 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 106 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz con leche
3h
Clericot
10 min
Panqué de elote al Varoma
2h 20min
Scones de especias
30 min
Orejitas bañadas en chocolate
2 godz.
Pastel imposible al vapor
2 godz. 40 min
Donas de chocolate
50min
Pastel capuchino
2 godz.
Pastel de elote con rompope TM6
2 godz.
Panqué de plátano con chocolate
1h
Pasta hojaldre sin empaste
1h
Pay de limón
3h 30 min