![Pastel de rompope Pastel de rompope](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6932d851-e2a1-4483-994b-1ac461497175/Derivates/83b0f52a-72ca-4993-a359-3861f1b3ce23.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue francés
- 250 g de azúcar refinada
- 6 piezas de claras de huevo
- 1 cdita de cremor tártaro
Batido de rompope
- 250 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- 6 piezas de yemas de huevo
- 260 g de harina
- 5 g de polvo para hornear
- 240 g de rompope, de buena calidad
- 5 g de saborizante de rompope (opcjonalnie)
Crema batida de rompope
- 500 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 200 g de crema batida, tipo chantilly
- 1 cda de saborizante de rompope
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2241 kJ / 534 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 106 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan de queso crema
4h
Flan
2h 45 min
Empanadas de camarón de la Viga
45 Min
Pan de elote
1 Std.
Pastel de cajeta
1 Std. 10 Min
Pastel de tres leches con rompope
2h
Jericallas
5 Std.
Rollo con mermelada de frambuesa
1 Std.
Panquecitos de nuez y vainilla
1 Std.
Niño envuelto
1h 30min
Pay de queso
6 godz.
Pastel de tres leches
2h