Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ganache
- 120 g de chocolate amargo (70% cacao), en trozos
- 110 g de crema (min 30% de grasa)
- 25 g de mantequilla, a temperatura ambiente
Macarrones
- 250 g de azúcar
- 140 g de almendras peladas
- 20 g de maicena
- 15 g de cocoa en polvo
- 110 g de claras de huevo de 3 huevos, separadas de las yemas un día antes, o descongeladas
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 334 kJ / 80 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownies rápidos de tres chocolates
40min
Pastel de celebración con letras o numeros
2 godz.
Pastel de chocolate con avellanas
2 godz. 40 min
Mordiscos caseros
1 Std.
Pay de limón
3 Std. 30 Min
Besos de dama
1 Std.
Cobertura de mousse de chocolate
10 min
Choux y eclairs
1h 30min
Cuernitos
4 Std.
Macarrones con merengue suizo
1 Std. 10 Min
Glaseado de crema de mantequilla
5 Min
Pastel de cajeta
1 Std. 10 Min