Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g feijão fradinho
- 1000 g água
- 260 g cebola
- 1 ½ c. chá de sal marinho
- 1030 g azeite de dendê
- 100 g pão amanhecido, cortado em pedaços
- 250 g leite de coco
- 80 g amendoim torrado, sem sal e sem casca
- 80 g castanha-de-caju torrada sem sal
- 2 dentes de alho
- 50 g camarões secos, dessalgados
- molho vinagrete, q. b. para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 623 kJ / 149 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 68 mg
Alternatywne przepisy
Polenta cremosa ao molho de funghi
35 Min
Galinhada
1 Std. 30 Min
Brigadeiro de colher
20min
Arroz e feijão tradicional
13h 20min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1 Std. 45 Min
Cuscuz à paulista
1 Std. 25 Min
Creme de milho verde
25 min
Polenta
40min
Kibe assado
1h 20min
Esfiha de carne fechada
2 godz. 20 min
Requeijão Cremoso
1 Std. 30 Min
Molho vinagrete
15 Min