Urządzenia i Akcesoria
Acarajé
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 12 godz. 40 min
16 unidades
Składniki
-
feijão fradinho500 g
-
água1000 g
-
cebola260 g
-
sal marinho1 ½ c. chá de
-
azeite de dendê1030 g
-
pão amanhecido, cortado em pedaços100 g
-
leite de coco250 g
-
amendoim torrado, sem sal e sem casca80 g
-
castanha-de-caju torrada sem sal80 g
-
dentes de alho2
-
camarões secos, dessalgados50 g
-
molho vinagrete q. b. para servir
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 unidade
Sód
68 mg
Białko
5 g
Kalorie
623 kJ /
149 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
4 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bolinho de arroz com calabresa
35 min
Cocada branca
45 min
Curau de milho verde
30 min
Pamonha
1 godz. 40 min
Canjica
13 godz. 35 min
Cuscuz à paulista
1 godz. 25 min
Pastel de carne
3 godz. 15 min
Esfiha de carne fechada
2 godz. 20 min
Requeijão Cremoso
1 godz. 30 min
Molho vinagrete
15 min
Bolo de pamonha doce
55 min
Bolo de milho cremoso
45 min