Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g farinha de trigo
- ½ c. chá de fermento químico em pó
- 150 g manteiga sem sal gelada, em cubos, mais q. b. para untar
- 190 g açúcar
- 30 g leite
- 1 pitada de sal
- 150 g goiabada, cortada em tiras pequenas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 280 kJ / 67 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 7 mg
Alternatywne przepisy
Bolo de milho com queijo
1hod. 30min
Granola de Castanhas
50min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1u. 45min
Creme de milho verde
25min
Tutu à mineira
35min
Massa para coxinha
30min
Pão de batata recheado
1h 25min
Esfiha de carne fechada
2h 20 min
Batatinhas em vinagrete
40min
Sorvete de flocos
4h 25min
Requeijão Cremoso
1hod. 30min
Pasta de cebola e alho
15min