Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g farinha de trigo
- ½ c. chá de fermento químico em pó
- 150 g manteiga sem sal gelada, em cubos, mais q. b. para untar
- 190 g açúcar
- 30 g leite
- 1 pitada de sal
- 150 g goiabada, cortada em tiras pequenas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 280 kJ / 67 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 7 mg
Alternatywne przepisy
Canjica
13 Std. 35 Min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1h 20min
Empadão de frango com requeijão cremoso
1óra 45p
Coxinha de frango
1óra 45p
Creme de milho verde
25 Min
Pastel de carne
3 godz. 15 min
Pão de batata recheado
1h 25min
Esfiha de carne fechada
2h 20min
Mini pão de queijo com calabresa
2óra
Requeijão Cremoso
1h 30 min
Bolo de milho cremoso
45 min
Pasta de cebola e alho
15 min