Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g manteiga sem sal, em temperatura ambiente, mais q. b. para untar
- 400 g milho verde, fresco, debulhado (em média 4 espigas)
- 250 g leite integral
- 200 g açúcar demerara
- 3 ovos
- 20 g farinha de milho
- 10 g fermento químico em pó
- Wartości odżywcze
- na 10 fatias
- Kalorie
- 7687 kJ / 1839 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 327 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 1429 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pavê de morango
2 Std. 45 Min
Curau de milho verde
30 Min
Bolo de mandioca com coco
1 Std. 15 Min
Pamonha
1u. 40min
Pudim de leite condensado
4h
Arroz e feijão tradicional
13 Std. 20 Min
Estrogonofe de carne com batatas
1 Std. 20 Min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1 Std. 20 Min
Pastel de carne
3u. 15min
Pão de batata recheado
1 Std. 25 Min
Sorvete de flocos
4h 25min
Bolo de milho cremoso
45 Min