Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g manteiga sem sal, em temperatura ambiente, mais q. b. para untar
- 400 g milho verde, fresco, debulhado (em média 4 espigas)
- 250 g leite integral
- 200 g açúcar demerara
- 3 ovos
- 20 g farinha de milho
- 10 g fermento químico em pó
- Wartości odżywcze
- na 10 fatias
- Kalorie
- 7687 kJ / 1839 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 327 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Tłuszcz nasycony
- 25 g
- Błonnik
- 12 g
- Sód
- 1429 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salpicão de frango com maçã
3h 10min
Salpicão de frango
40 min
Curau de milho verde
30 min
Bolo de coco gelado
1h
Bolo nega maluca
1h 5min
Bolo de mandioca com coco
1h 15 min
Pamonha
1h 40 min
Canjica
13h 35min
Creme de milho verde
25 min
Fatias húngaras
1h 50 min
Bolo de milho cremoso
45 min
Bolo cremoso de coco
2h 45min