Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g feijão preto, seco
- 1700 g água
- 100 g cebola
- 3 dentes de alho
- 30 g óleo de girassol
- ½ pimenta dedo-de-moça, cortada ao meio e sem sementes e mais q. b. para decorar
- 150 g bacon em cubos de aprox. 2 cm x 2 cm
- 1 folha de louro seco
- 1 c. chá de sal marinho, mais q. b. para ajustar o sabor
- 2 talos de cebolinhas, picadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1078 kJ / 258 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 643 mg
Alternatywne przepisy
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10 min
Sequilhos
1h
Canjica
13h 35min
Arroz e feijão tradicional
13hod. 20min
Farofa
30 min
Pastel de carne
3 Std. 15 Min
Kibe assado
1h 20min
Mini pão de queijo com calabresa
2h
Molho vinagrete
15 min
Pasta de cebola e alho
15 min
Escondidinho de carne
1h 15 min
Arroz no vapor
25 min