Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g óleo de girassol, mais q. b. para untar
- 70 g cacau em pó, mais q. b. para polvilhar
- 4 ovos
- 160 g café preparado forte e frio
- 240 g farinha de trigo
- 150 g açúcar demerara
- 70 g açúcar mascavo
- 1 c. sopa fermento químico em pó (10g)
- 200 g creme de leite fresco
- 10 g café solúvel
- 200 g chocolate amargo, em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 2296.2 kJ / 548.8 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 156.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de Aniversário
2óra
Caldo verde
40 min
Bolo pão de queijo
45 min
Chipa
30min
Pudim de tapioca com abacaxi
1h 25min
Bolo formigueiro
55min
Bolo de coco gelado
1óra
Bolo nega maluca
1h 5min
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20min
Batata recheada
1 godz. 50 min
Trança recheada com coco
1óra 45p
Torta de maçã
1óra