Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 160 g óleo de girassol, mais q. b. para untar
- 70 g cacau em pó, mais q. b. para polvilhar
- 4 ovos
- 160 g café preparado forte e frio
- 240 g farinha de trigo
- 150 g açúcar demerara
- 70 g açúcar mascavo
- 1 c. sopa fermento químico em pó (10g)
- 200 g creme de leite fresco
- 10 g café solúvel
- 200 g chocolate amargo, em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 2296.2 kJ / 548.8 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 156.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão enrolado com calabresa e erva doce
2h 15min
Pão pizza
2h 30min
Palha italiana
45min
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10min
Queijadinha
30min
Mousse de cupuaçu
Brak ocen
Pamonha
1h 40min
Pudim de leite condensado
4h
Pão de torresmo
1 Std. 35 Min
Mini pão de queijo com calabresa
2 Std.
Requeijão Cremoso
1 Std. 30 Min
Mousse de chocolate
3 Std. 20 Min