Urządzenia i Akcesoria
Hochkant-Schoko-Torte
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 10 godz.
16 Stücke
Składniki
Schoko-Sahne-Creme
-
Zartbitter-Schokolade in Stücken200 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt1000 g
Schokoladen-Biskuit und Fertigstellung
-
Eier getrennt10
-
Zucker155 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht20 g
-
Mehl90 g
-
Kakao und mehr zum Bestäuben25 g
-
Backpulver1 TL
-
Salz1 Prise
-
Sahnesteif4 Pck.
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Sód
78 mg
Białko
8 g
Kalorie
1618 kJ /
386 kcal
Tłuszcz
29 g
Tłuszcz nasycony
16 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Viva la Torta
7 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Erdbeer-Maulwurfkuchen
5 godz.
Nuss-Schoko-Torte
9 godz. 30 min
Schokoladen-Torte
3 godz. 20 min
Windbeutel-Erdbeer-Torte
10 godz.
Ofen-Donuts
45 min
Tortentraum Himbeere
5 godz.
Regenbogen-Biskuitrolle mit Pfirsich-Quark-Füllung
6 godz. 30 min
Vanille-Buttercreme-Torte
7 godz.
Vanille-Buttercreme-Torte mit Marzipandecke
3 godz.
Maracuja-Schmand-Torte
4 godz. 45 min
Himbeer-Mousse-Torte
5 godz. 45 min
Schoko-Sahne-Torte
6 godz.