Urządzenia i Akcesoria
Baiser-Schokokuchen mit Espresso-Karamell
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
16 Stücke
Składniki
Schokokuchen
-
Butter weich, in Stücken150 g
-
Zartbitter-Schokolade (70% Kakao) in Stücken200 g
-
Sahne200 g
-
Zucker200 g
-
Eier6
-
Salz1 Prise
-
Mehl150 g
-
Kakao25 g
-
Backpulver2 TL
Baiser
-
Zucker150 g
-
Eiweiß3
-
Salz1 Prise
Espresso-Karamell
-
brauner Zucker250 g
-
Espresso, aufgebrüht120 g
-
Zitronensaft (siehe Tipp)1 TL
-
Butter kalt, in einem Stück (ca. 6 x 4 x 1 cm)30 g
-
Wasser1000 g
-
Essig1 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
6 g
Kalorie
1731 kJ /
414 kcal
Tłuszcz
21 g
Błonnik
2.1 g
Węglowodany
49 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Schokoladen-Frischkäse-Torte
3 godz.
Backmischung für Tassenkuchen
20 min
Pummelhummeltorte
5 godz.
Erdbeer-Brownies
2 godz. 30 min
Kokos-Karamell-Käsekuchen
3 godz. 30 min
Schokoladentorte
2 godz. 15 min
Karamell-Brownies
1 godz. 20 min
Nuss-Karamell-Creme-Torte
12 godz.
Kuchen mit gesalzener Karamellsauce
1 godz. 40 min
Schoko-Pecannuss-Torte
4 godz.
Zitronen-Cupcakes
2 godz.
Fondant-Stempel-Plätzchen
1 godz. 50 min