Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 oz ground almonds (see Tip)
- 6 oz confectioners sugar (see Tip)
French Meringue
- 4 oz egg whites, from large eggs, slightly less than 4 eggs (see Tip)
- 3 oz granulated sugar
- food coloring in gel, to taste (see Tip)
Filling
- 5 oz granulated sugar
- 1 lemon, thin peel only, no white pith
- 6 ½ oz fresh blueberries
- 1 tsp apple pectin NH (see Variation)
- 1 tsp freshly squeezed lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 264 kJ / 63 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Antonio Bachour: Lemon Basil Tarts
3 godz. 45 min
Red Velvet Cupcakes and Cake Pops
2h 30 min
Homemade Pie Crust
1h 30min
Sugar Glaze
5 min
Two Crust Pie Pastry
13 Std. 50 Min
Buttercream Frosting
5 min
Cream Puffs (Profiteroles) with Vanilla Ice Cream and Chocolate Sauce
2h 15min
Chocolate Chip Cookies
50min
Meringue Ghosts
12 Std. 25 Min
Waffles
25 min
Caramels
3h 40min
Lemon Pound Cake
2h