![Risotto au parmesan (TM6 Métrique) Risotto au parmesan (TM6 Métrique)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8D2A0883-95BA-4C9F-A575-303577F532D4/Derivates/0352efd2-6108-439d-a0c6-de080e5859a3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 45 g de parmesan, en morceaux (1 cm)
- 85 g d'oignons, en quartiers
- 2 gousses d'ail
- 30 g d'huile d'olive vierge extra
- 45 g de beurre froid, coupé en morceaux (1 cm), (30 g + 15 g)
- 285 g de riz spécial risotto (p. ex. Carnaroli, Arborio), 14-15 min de cuisson (voir Conseil)
- 60 g de vin blanc sec
- 700 g d'eau
-
1
cube de bouillon de volaille, de viande ou de légumes
lub 1 c. à thé bombée de fond de viande maison, ou de fond de légumes maison - ½ - 1 c. à thé de sel, selon le goût
- 15 g de beurre froid, coupé en morceaux (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1969.6 kJ / 470.8 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 59.8 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 611.1 mg
Alternatywne przepisy
Guacamole (TM5/6 Metric)
5min
Petits pains mantou et potage de courge musquée (TM6 Metric)
55 dk
Biscuits chocolatés au beurre
1 Std.
Sauté de brocolis (TM6)
15 dk
Pâte à tarte traditionnelle
15 dk
Focaccia aromatisé aux flocons de sel de mer (TM5/6 Metric)
1h 40min
Pain au lait (TM5/6 Metric)
2 godz. 20 min
Pain artisanal (Betty) Métrique
4 godz. 35 min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10min
Sorbet aux fruits (TM6 Metric)
5min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10min
Pâte à pizza (TM5/6 Metric)
1 Std.