Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macarronada
- 135 g de almendra en polvo, (ver tip)
- 135 g de azúcar glass, (ver tip)
Merengue francés
- 75 g de azúcar refinada
- 4 claras de huevo, (aprox. 128 g), con 2 a 3 días de reposo.
- colorante, en gel, al gusto (ver tip)
Relleno
- 180 g de moras azules
- la ralladura de 1 limón, amarillo
- 150 g de azúcar refinada
- 1 cdita de pectina en polvo NH
- 5 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 6 mg
Alternatywne przepisy
Betún de queso crema
5 min
Macarrones con merengue suizo
1h 10min
Pastel de abejas con glaseado
1h 25min
Claras batidas
5 min
Pastel floral
2 godz.
Fondant de malvavisco
2h 15min
Betún de queso crema
5 min
Relleno de caramelo y mantequilla para macarrón TM6
45 min
Pasta hojaldre sin empaste
1 godz.
Volteado de piña
1h 30min
Roles de canela con glaseado
2 godz. 30 min
Hot cakes soufflé (Japoneses)
40min