Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
315
g de azúcar refinada
lub 315 g de azúcar estándar - 1030 g de agua
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 80 g de mantequilla con sal o sin sal, fría y en dos trozos
- 1 cdita de jugo de limón recién exprimido
- 1 - 2 cditas de extracto de vainilla natural (opcjonalnie)
-
1 - 2
cditas de sal en hojuelas
(opcjonalnie)
lub 1 - 2 cditas de mezcla de semillas (p. ej. pepitas, linaza, ajonjolí o girasol) (opcjonalnie) - 50 g de vinagre blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 153 kJ / 37 kcal
- Białko
- 0 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Betún de mantequilla básico
10min
Crepas
1 godz. 15 min
Salsa de caramelo TM6
1h 30min
Masa para pay
40min
Filete Wellington
2 Std. 10 Min
Chispas de chocolate amargo (50% cacao)
15min
Betún de queso crema
5 min
Lasaña boloñesa TM6
2 godz. 30 min
Tortugas de tres chocolates
1 godz.
Caramelo inglés a mi manera TM6
30 min
Salsa Bechamel TM6
15min
Roles de canela con glaseado
2 godz. 30 min