Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g de azúcar refinada
- 180 g de claras de huevo, a temperatura ambiente (aprox. 6 piezas)
- 1 cdita de cremor tártaro
- 300 g de crema para batir (30-40% grasa), muy fría
- 2 cdas de azúcar glass
- ½ cdita de vainilla
- 100 g de chocolate semi amargo, en trozos
- frutos rojos variados, frescos, los necesarios para decorar
- hojas de hierbabuena, para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 1155 kJ / 275 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche de flor de calabaza
1 godz.
Tarta mediterránea de higos
1 godz. 30 min
Soufflé de huauzontle
50min
Focaccia con dátiles, tocino y queso de cabra
3 Std.
Gelato de mamey
35min
Helado de mousse de chocolate
3 Std.
Panqué de vainilla
2h 40min
Pavlova
1 godz.
Mousse de mamey
2 godz.
Soletas
50min
Pappardelle al limón
45min
Scones con mantequilla de frambuesa
25min