![Pavlova de frutas tropicales Pavlova de frutas tropicales](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B4AD0F70-12A7-4026-A3F1-632A7AA7F0AA/Derivates/5FD64708-BCFF-4250-9832-2D71C1C35C5D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue
- 330 g de azúcar
- 240 g de claras de huevo (aprox. 6 claras) a temperatura ambiente durante 24 horas
- 1 pellizco de cremor tártaro (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de vinagre
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Relleno
- 500 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- 500 g de frutas frescas variadas (p. ej. 2 rodajas de piña, ½ mango, 2 kiwis, 1 trozo de papaya, 1 pitahaya)
- 3 maracuyás
- 24 frambuesas frescas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1848 kJ / 441 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 55.7 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.4 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 78.5 mg
Alternatywne przepisy
Tarta de chocolate blanco con frambuesas
2h
Helado de sabayón
8h 15min
Pavlova con frutos rojos y coulís de frambuesa
4 godz. 40 min
Panettone con nueces, arándanos y chocolate blanco
4h 20min
Bachour: Tartas de frambuesa con chocolate
2h 30min
La Pavlova despeinada
4h
El mejor key lime pie TM6
2h
Tarta Saint-Honoré
3h
Pavlova
5u. 20min
Helado de vino con arándanos
9 Std. 30 Min
Stollen
2h
Pavlova con coulis de frambuesa, higos y granada
6 godz.