Pavlova de frutas tropicales

Pavlova de frutas tropicales

4.4 19 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
8 unidades

Składniki

Merengue
  • 330 g de azúcar
  • 240 g de claras de huevo (aprox. 6 claras) a temperatura ambiente durante 24 horas
  • 1 pellizco de cremor tártaro (opcjonalnie)
  • 1 cucharadita de vinagre
  • 1 cucharadita de vainilla líquida
Relleno
  • 500 g de nata (35% de grasa) muy fría
  • 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
  • 500 g de frutas frescas variadas (p. ej. 2 rodajas de piña, ½ mango, 2 kiwis, 1 trozo de papaya, 1 pitahaya)
  • 3 maracuyás
  • 24 frambuesas frescas

Wartości odżywcze na 1 unidad

Kalorie 441 kcal / 1848 kJ
Białko 5.3 g
Tłuszcz 23.4 g
Węglowodany 55.7 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 14.4 g
Sód 78.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...