![Aprikosen-Mascarpone-Charlotte Aprikosen-Mascarpone-Charlotte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/EA63A969-A9F2-484F-B89C-AFC856845694/Derivates/C2325188-9698-4138-9282-C27638C1B978.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 130 g Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
- 4 Eier
- 75 g Mehl
- 75 g Speisestärke
- 1 TL Backpulver
- 130 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Aprikosenkonfitüre
Füllung
- 6 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 1 Dose Aprikosen (Abtropfgew. 800 g)
- 500 g Mascarpone
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- 100 g Eierlikör
- 40 g Zucker
-
1
EL Pistazien, gehackt
lub 1 EL Schokoladenraspel
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1895 kJ / 453 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Joghurt-Erdbeer-Topfentorte
5h 20min
Bananen-Eierlikör-Torte
11h 40min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Tortentraum Himbeere
5h
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 Std. 15 Min
Flockentorte
2 Std. 25 Min
Kleine Charlotte
4h 50 min
Blaubeer-Biskuitrolle
5h
Schneewittchentorte
5h
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h
Käsesahnetorte mit Mango
8u.
Rotkäppchen-Kuchen
4 Std.