Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuit
- 130 g Zucker und etwas mehr zum Bestreuen
- 4 Eier
- 75 g Mehl
- 75 g Speisestärke
- 1 TL Backpulver
- 130 g Zucker
- 20 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Aprikosenkonfitüre
Füllung
- 6 Blätter Gelatine
- Wasser zum Einweichen
- 1 Dose Aprikosen (Abtropfgew. 800 g)
- 500 g Mascarpone
- 150 g Joghurt, 3,5% Fett
- 100 g Eierlikör
- 40 g Zucker
-
1
EL Pistazien, gehackt
lub 1 EL Schokoladenraspel
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1895 kJ / 453 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortentraum Himbeere
5h
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 Std. 15 Min
Kirsch-Vanille-Torte
24h
Bananen-Eierlikör-Torte
11h 40min
Himbeer-Mousse-Torte
5 Std. 45 Min
Kokos-Sahnetorte mit Mangospiegel
5h 20min
Kleine Charlotte
4 Std. 50 Min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10 Std.
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Möhren-Pfirsich-Torte
6h
Schneewittchentorte
5h
Kirsch-Windbeutel-Torte
5h