Urządzenia i Akcesoria
Bananen-Eierlikör-Torte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 11 godz. 40 min
16 Stücke
Składniki
Bananenpudding
-
Bananennektar750 g
-
Vanillepuddingpulver2 Pck.
Biskuit und Belag
-
Eier3
-
Zucker80 g
-
Mehl100 g
-
Kakao (10 g)1 EL
-
Salz1 Prise
-
Zimt1 Msp.
-
Backpulver¾ TL
-
Bananen geschält, längs halbiert3 - 4
Eierlikörcreme und Fertigstellung
-
Blattgelatine weiß5 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Eierlikör250 g
-
Schmand200 g
-
Puderzucker40 g
-
Schokoladenraspel zum Garnieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
1189 kJ /
284 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
1.1 g
Węglowodany
33 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Backen zu Ostern
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Holunder-Joghurtcreme-Torte
7 godz. 15 min
Zwetschgen-Donauwelle
2 godz. 30 min
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Rumtorte
4 godz.
Schneebälle
3 godz. 35 min
Aprikosen-Mascarpone-Charlotte
4 godz. 10 min
Kirsch-Vanille-Torte
24 godz.
Kirsch-Windbeutel-Torte
5 godz.
Eierlikörkuchen mit Nuss-Nougat-Swirl
2 godz. 30 min
Eierlikör-Mandel-Torte
4 godz.
Apfel-Käsekuchen
1 godz. 40 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.